Amb el lema “Som futur”, l’escola cristiana de Catalunya ha celebrat el congrés Quòrum 23, que va tenir lloc el 19 d’octubre a La Salle Bonanova. Els equips directius de les 25 escoles FEDAC van donar suport a l’acte, que va reunir prop de 800 assistents i en què es va presentar el marc estratègic de l’escola cristiana de Catalunya per als propers anys.
Organitzat per la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC), en el congrés Quòrum 23 s’han donat a conèixer les propostes del nou marc estratègic de l’escola cristiana.
Aquest marc estratègic és fruit del procés de reflexió impulsat per la FECC des de l’any 2021 al voltant de quins han de ser els trets diferencials de l’escola cristiana al segle XXI. Les reflexions d’aquest procés s’han realitzat al voltant de tres àmbits: compromís social, lideratge educatiu i identitat cristiana.
Així, Quòrum 23 ha esdevingut l’acte de presentació dels dos documents que han sorgit d’aquest procés reflexiu: un document conclusiu en l’àmbit pedagògic i un document conclusiu en l’àmbit de la identitat i missió.
Els documents recullen un conjunt de propostes amb la voluntat d’orientar els centres educatius en el seu procés de redefinició i construcció d’unes comunitats educatives obertes, fraternes i solidàries en el context actual del segle XXI.
La consellera d’Educació, Anna Simó, va inaugurar el congrés Quòrum 23 tot reconeixent la gran tasca de “les escoles cristianes com a part fonamental d’un sistema educatiu equitatiu”. La consellera d’Educació va recordar que Catalunya es troba en la part alta de l’Estat en pobresa infantil, i que aquesta pobresa té un impacte en l’escola. “Soc del parer que heu de rebre tot l’ajut possible per fer la feina que teniu encarregada i poder atendre tot l’alumnat”, va afirmar la consellera d’Educació en el seu parlament.
El congrés Quòrum 23, conduït pels periodistes Xavier Graset i Glòria Barrete, va comptar amb nombrosos ponents, com el consultor en estratègia i innovació Xavier Marcet, l’analista en polítiques educatives a l’OCDE Anna Pons, la directora de LID Barcelona Anna Jolonch, la directora del PDR Center de la Fordham University Roser Salavert, el doctor en filosofia i lletres Joan-Carles Mèlich o l’emprenedor Pau Garcia-Milà, entre d’altres.
La Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC) reuneix 388 centres educatius d’iniciativa social de tot Catalunya, entre els quals les escoles FEDAC, on estudien prop de 250.000 alumnes.
25 escoles a Catalunya amb un projecte transformador, compromès i il·lusionant: #avuixdemà
© 2020 Escoles FEDAC | Tots els drets reservats - Avís legal - Política de privadesa - Política de cookies - Design by Creaescola