FEDAC Salt, guanyadora a Màlaga dels Premios de Innovación Educativa

FEDAC Salt, guanyadora a Màlaga dels Premios de Innovación Educativa

El projecte TUto+ de l’escola FEDAC Salt ha estat guanyador dels Premios de Innovación Educativa en la categoria de personalització de l’aprenentatge. El divendres 5 de maig l’educadora Marta Sala, en representació de l’escola, va recollir el guardó a l’acte que es va celebrar a Màlaga.

Els Premios de Innovación Educativa són un certamen internacional per reconèixer les millors pràctiques innovadores de centres educatius d’arreu d’Espanya i Amèrica Llatina. Enguany se n’ha celebrat la 5a edició, en què un jurat d’experts ha valorat les candidatures i ha triat els premiats de cada categoria.

TUto+ per a un millor acompanyament d’alumnes i famílies

L’equip educatiu de FEDAC Salt es va plantejar durant el curs 2020-21 el repte de millorar l’acompanyament de l’alumnat i les famílies, basat en la personalització de l’aprenentatge.

Aquesta va ser la llavor que ha fet néixer el projecte TUto+ a FEDAC Salt i iniciar un procés de transformació profunda de l’escola, alineada amb el pla d’innovació educativa #avuixdemà del conjunt d’escoles FEDAC.

En el següent vídeo, presentat als Premios de Innovación Educativa, FEDAC Salt exposa els punts principals del projecte TUto+:

El vincle entre tutor i tutoritzat, clau per a la personalització de l’aprenentatge

El projecte TUto+ parteix del procés d’autoconeixement meditat i conscient que fa cada alumne, així com del coneixement profund de l’alumnat per part dels mestres. Cada alumne ha de ser conscient dels seus propis interessos, motivacions, talents, d’allò que ja sap i de com aprèn més fàcilment; i compartir aquest autoconeixement amb els docents.

A partir d’aquest plantejament, els educadors de FEDAC Salt adopten un rol de dissenyadors i facilitadors d’experiències d’aprenentatge significatives i transformadores per respondre als interessos de cada estudiant.

Per aprofundir en el coneixement de cada alumne i poder dissenyar les experiències personalitzades, les cotutories prenen un gran protagonisme durant tota l’escolarització amb l’objectiu d’establir vincles de confiança entre tutors i tutoritzats.

En aquest sentit, el projecte TUto+ inclou les següents accions:

 • Educació infantil
  • Entrevista inicial amb la família de cada alumne.
  • Construcció d’un Learner Profile personalizat per a cada infant.
  • Entrevista final amb la família de cada alumne.
 • Educació primària i secundària
  • Presentació personal de cada alumne al seu tutor a partir d’una plantilla de presentació.
  • Entrevista inicial del tutor amb cada alumne on es marquen objectius personals per al curs en l’àmbit acadèmic, personal i relacional.
  • Entrevista inicial amb la família per compartir objectius específics de l’alumne.
  • Construcció d’un Learner Profile personalitzat per a cada alumne.
  • Entrevista final amb l’infant per preparar l’entrevista final amb la família i fer tancament del curs.
  • Entrevista final entre el tutor/a, l’alumne i la família per tancar el curs i compartir mirades.
  • Valoració de les famílies del projecte TUto+ que permeti obtenir informació per millorar.

El premi a FEDAC Salt pel projecte TUto+ és un reconeixement que a les escoles FEDAC rebem amb molt d’agraïment per la implicació amb la qualitat educativa i el compromís i l’entusiasme dels nostres educadors.

Entrega dels Premios de Innovación Educativa en la categoria personalització de l'aprenentatge a l'escola FEDAC Salt pel seu projecte TUto+.