FESTA DEL ROSER

FOTOS MARE DE DÉU DEL ROSER

Publicat dins de CELEBRACIONS A L'ESCOLA | Envia un comentari

VIU, SOMRIU I ESTIMA

Us deixem un petit vídeo sobre el lema del curs.

Publicat dins de VIU, SOMRIU I ESTIMA. T'ATREVEIXES? | Envia un comentari

“El poder de las sonrisas”

“EL PODER DE LAS SONRISAS”,  DE JAUME SANLLORENTE


Jaume Sanllorente i Trepat  és un periodista català, nascut a Barcelona el 9 de juliol de 1976.
Va estudiar periodisme a la Universitat Ramon Llull i es va especialitzar en periodisme econòmic. Actualment dirigeix la fundació “Sonrisas de Bombay”, de la qual n’és fundador i dedica la seva vida als més pobres de l’Índia.
Després de treballar durant diversos anys en l’àmbit de la premsa econòmica, com a delegat a Catalunya de la revista Comercio Exterior, el 2003 va marxar de vacances a l’Índia per primera vegada, on va quedar impactat per la pobresa imperant i especialment per la vulnerabilitat dels més petits als carrers de Bombai,  on els segrests i l’explotació infantil són freqüents en els barris més degradats com el de Kamathipura.
Després de conèixer un petit orfenat que havia de tancar per motius econòmics, Jaume Sanllorente decideix deixar la seva feina i la seva vida a Barcelona per  traslladar-se a Bombai, on funda al cap de poc temps la ONG Sonrisas de Bombay. Aquesta ONG ha posat en marxa nombrosos projectes per ajudar a les comunitats més desafavorides de Bombai, entre els que destaquen un orfenat, dues escoles i diversos programes per a pacients amb lepra i per als seus fills, sumant en total més de 5.000 beneficiats d’entre els carrers d’aquesta ciutat.
La tasca de Sanllorente li ha valgut la distinció d’ocupar les primeres pàgines del Times of India,  i ha obtingut el reconeixement de nombroses entitats d’àmbit internacional. La prestigiosa entitat mèdica índia Bombay Leprosy Project,  el va designar el 2008 “Ambaixador davant del Món”.
Ha estat amenaçat de mort per les màfies locals de Bombai per haver denunciat obertament l’explotació de menors en prostíbuls de la ciutat. Ha explicat la seva tasca al llibre Somriures de Bombai. El viatge que va canviar el meu destí (Plataforma Editorial).
Ara, escriu El poder de las sonrisas, en el qual recull la seva experiència des que va fundar la ONG fins al dia d’avui, tots els entrebancs i il·lusions que l’han encoratjat a seguir endavant amb la seva idea inicial: estar al costat dels que més ho necessiten.
Realment, un testimoni de vida que no et deixa indiferent i t’anima a creure i somiar, que és possible construir un món més just i solidari. Gràcies Jaume per les teves paraules senzilles que ens recorden el gran poder que té un somriure!

Web “Sonrisas de Bombay”

Publicat dins de RECOMANACIONS | Envia un comentari