FEDAC Castellar

UNA EXPERIÈNCIA DE VOLUNTARIAT A REPETIR!

El dia de Sant Jordi, gairebé una quarantena d'alumnes  d'ESO de l'escola va visitar l'Obra Social Benèfica per fer passar una tarda diferent als avis que hi resideixen. Un grup de nois i noies de 4t d'ESO els va preparar un breu recital poètic i musical. Els alumnes de 2n d'ESO van ajudar a servir berenars i van  acompanyar  avis a donar una voltet pels patis  del centre o senzillament els van donar una estona de conversa .  També van col·laborar a la paradeta que havien muntat de venda de roses i  de llibres de segona mà a l'entrada de l'edifici. Va ser  molt entranyable veure el motivats que estaven tots els alumnes, per fer una estona de companyia  a una colla d'avis que, anys enrere,  eren "els qui aixecaven el país",  amb la vitalitat del seu fer i desfer de cada dia. Ara, molts d'ells potser han perdut  certa autonomia i protagonisme, però la seva experiència  i  les seves  vivències  són lliçons de vida per explicar i transmetre als joves que, com deia el poeta Martí i Pol, seran el protagonistes "aquest temps nou que ara esculpim nosaltres".


 

TREBALLS DE SANT JORDI DE L'ESO

Els alumnes de 4t d'ESO s'han inspirat amb la poesia visual i els poemes objecte d'en joan Brossa, per fer els seus treballs de Sant Jordi i poetitzar les parets de l'escola. Els alumnes de 3n d'ESO, han creat els seus propis poemes per enviar per whatsapp; els alumnes de 2n d'ESO han inventat poemes en format whatsapp, i els alumnes de 1r d'ESO han fet un concurs d'endevinalles.
Tots aquests treballs estan exposats al passadís de l'ESO i us convidem a veure'ls, perquè han fet una bona feina.


Darrera actualització (divendres, 24 d'abril de 2015 07:33)

 

TREBALLS DE SANT JORDI

L'exposició dels treballs de Sant Jordi dels alumnes de primària ja és al gimnàs de l'escola.

Tots han fet molt bona feina i podeu passar a veure'n el resultat!

 

 

 

DIADA DE SANT JORDI A L'ESO

Els alumnes de 4t d'ESO vendran roses el dia de Sant Jordi al pati de l'escola i també al pati de l'Obra Social Benèfica (residència d'avis del carrer Mestre Ros). Les famílies que vulgueu encarregar-los flors, ho podeu fer demà dilluns a les 5 de la tarda o dimarts i dimecres a les 9 del matí i a les 5 de la tarda, al mateix pati de l'escola, on hi haurà mares o alumnes de 4t recollint les comandes. En tindran dos models de mides diferents i el preu serà 3 o  5 euros, depenent de la mida.


Es tracta d'una activitat solidària que fem amb l'
Obra Social,  ja que hem iniciat aquest curs un projecte de col·laboració amb aquesta entitat. Els nostres alumnes ajudaran en la festa que els avis organitzaran al pati de la residència, aportant una parada de roses per fer més lluïda la festa. 
Un grup d' alumnes de
4t d'ESO també faran un petit recital de poemes a la residència i els nois i noies de 2n d'ESO hi aniran  aquella tarda per tal d'acompanyar avis a passejar per la Plaça Major,  amb l'objectiu que puguin gaudir de la festa de Sant Jordi que es farà a "El Mirador".


El dia de Sant Jordi, els alumnes d'ESO també rebran la visita de la
bibliotecària del nostre municipi. Al matí, dedicarà una estona a cada grup classe i els recomanarà uns quants llibres apropiats a la seva edat i els parlarà dels llibres més demanats a les biblioteques catalanes.  A la tarda, en petits grups, sortirem a donar un volt per la Plaça del Mirador, per veure les parades de llibres que hi haurà.  A les 5 de la tarda, els alumnes de 3r d'ESO montaran una paradeta on vendran pastissos de Sant Jordi al pati de l'escola.

 

 

SETMANA CULTURAL I SANT JORDI

Aquí teniu el programa amb les activitats que es realitzaran a l'escola, a Ed. Infantil i Ed. Primària, durant la setmana cultural i Sant Jordi, els dies 22,23 i 24 d'abril.

http://www.mediafire.com/view/agbdj8hadbw3eak/14-15_SETMANA_CULTURAL_I_SANT_JORDI.pdf


 

ELS ALUMNES DE 3R ESO PROMOCIONEN LA LECTURA

Els alumnes de 3r d'ESO a la matèria de castellà han fet uns vídeos per promoure la lectura a l'escola en aquesta setmana de Sant Jordi.

A veure si us agraden!

Bona lectura i bon Sant Jordi!

Grup 1: Elsa, Andrea, Marta A, Ariadna i Carlota

Te invitamos a leer para dejar una anécdota en tus recuerdos

https://youtu.be/NyDR0OaA_2o

Grup 2: Martí, Guillem, Joan, Oriol C, Oriol G

Llibre: Greg i Los juegos del Hambre

http://youtu.be/GLz1zybLaH4

Grup 3: Marc, Albert, Arnau P, Sergi R

Llibre: Wonder

https://youtu.be/f97p0MJtzPo

Grup 4: Sergi T, Josep, Marta P, Marta L.

Llibre: Agatha Christie

https://youtu.be/wYv6lK41lig

Grup 5: Natàlia, Laia, Dori, Vinyet, Ani

Llibre: Despertar

https://youtu.be/Vuyc8B_l03g


Darrera actualització (divendres, 24 d'abril de 2015 07:47)

 
CONTACTE

CALENDARI
April 2015
M T W T F S S
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
PRÒXIMS EVENTS
dj. abr. 30, 2015
Cosmocaixa 1r i 2n

VÍDEO ESCOLA

Follow us on Twitter
PREINSCRIPCIO P3

PREINSCRIPCIÓ ESO