FEDAC Castellar

EXPERIÈNCIES DELS ALUMNES DE 3R

Els nens i nenes de tercer de primària de l’escola volem compartir amb vosaltres l’experiència meravellosa que hem tingut al llarg d’unes setmanes a la classe.
Aquest trimestre hem treballat el tema “com som” de coneixement del medi . Els continguts que es treballen en aquesta unitat estaven relacionats amb la història personal, i parlant de les diferents generacions ens va venir molta curiositat de saber com vivien abans els nostres avis. Així que vam demanar a les iaies i els avis que ens vinguessin a explicar la seva infància. Ens les seves explicacions vam descobrir com eren alguns aspectes de la vida quotidiana, quan eren nens o joves ( a l’escola, els jocs, les feines de casa..). Tots vam escoltar les intervencions de les àvies , que fins i tot ens van portar fotos, llibres i jocs. Va ser interessantíssim!, i segur que ben aviat comptarem una altra vegada amb els avis, ells saben moltes coses i nosaltres podem aprendre molt d’ells.
Darrera actualització (diumenge, 14 de desembre de 2014 11:36)

 

SOM LA CLASSE DELS DINOSAURES

Els nens i nenes de segon han finalitzat el seu projecte dels dinosaures. Han treballat aquesta temàtica en gairebé totes les assignatures i per acabar van passar per tota l’escola a  cantar la cançó dels dinosaures que van treballar a castellà.

Els alumnes s’ho han passat molt bé treballant aquest tema, han aprés moltes coses i han gaudit cantant davant de tothom.

Aquí teniu el vídeo de la cançó. Espero que us agradi!

http://youtu.be/n542dEjaTI4


 

 

Darrera actualització (dimarts, 2 de desembre de 2014 22:03)

 

SORTIDA AMB EXALUMNES DE L'ESCOLA

El passat 16 de novembre, a l'escola vam organitzar una sortida al teatre amb els alumnes que són la nostra primera promoció d'ESO i que van acabar 4t el passat juny.

S'hi van apuntar 10 nois i noies i un grupet de professors. I l'obra triada va ser Mar i Cel. Tots en van sortir molt contents tant de l'obra com del retrobament.


Darrera actualització (divendres, 28 de novembre de 2014 08:33)

 

DIA UNIVERSAL DEL NEN

El passat dimecres ens vam aplegar tots al pati per fer una foto de grup de tota l'escola !!!
Hem pensat que és una manera bonica de commemorar
el 20 de novembre, Dia Universal del Nen.
És un dia consagrat a la fraternitat i a la comprensió entre els nens del món i destinat a activitats per a la promoció del benestar i dels drets de tots els infants.


Darrera actualització (dijous, 20 de novembre de 2014 17:58)

 

ELS SHARKS DE P3 CANTEN LITTLE SNOWFLAKE

Els Sharks de P3 cantaran la cançó little snowflake el darrer dia d’escola abans de les vacances de Nadal per a tots els pares. A classe ens ho vam passar molt bé fent un snowflake amb material totalment reciclat, com a escola verda que som. Aquests penjaran de sobre l’escenari, i ajudarà a recordar als nens de què va la cançó que estem cantant.


Per ensenyar-aprendre anglès evitem fer traduccions. Els més petits tenen gran facilitat per interioritzar el significat de paraules en llengua estrangera a partir d’imatges, accions, material manipulable i sobretot de viure a l’aula en anglès. És a dir, que si l’entorn és en anglès, ells solets dedueixen.


Us esperem el dia 23 a la tarda per veure els Sharks en directe!

(I si voleu practicar a casa aquí teniu el link de la cançó. http://www.youtube.com/watch?v=tbbKjDjMDok)

 

TALLER DE LECTURA EXPRESSIVA AMB L'ACTRIU CARME PLA

Des del Departament de català i castellà, vam programar una activitat que ens va semblar molt engrescadora per treballar la literatura amb els alumnes de 4t d'ESO. Vam organitzar un taller per aprendre a llegir textos literaris de manera expressiva, ajudats per una actriu professional, la Carme Pla. Tots la coneixeu molt bé perquè és una de les components de la companyia "T de teatre" que, a més d'haver protagonitzat molts espectacles teatrals com "Criatures", "Homes" i "Dones com jo", ha participat en sèries molt divertides com "Jet Lag" i "Plats bruts".

La Carme Pla va fer una classe oberta de teatre durant dues hores. Va realitzar amb els alumnes una sèrie d'exercicis per mostrar-los com es pot llegir un text de manera expressiva per aconseguir que emocioni, arribi a l'espectador i a més en faciliti la comprensió. Al final d'aquest taller pràctic, ens va representar 4 contes de Pere Calders, que formen part d'un espectacle seu que es titula "Contes sorneguers". Tot plegat, una classe diferent de literatura, vivencial i creativa, que va aportar-nos a alumnes i professors moltes idees per disfrutar de la literatura, la lectura i el teatre. A continuació podeu veure en imatges el bé  que ens ho vam passar.


 

 
CALENDARI
December 2014
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
PRÒXIMS EVENTS
dv. des. 19, 2014
FIRA DE NADAL
dt. des. 23, 2014
Dinar de Nadal i visita de l'Ambaixador

VÍDEO ESCOLA

Follow us on Twitter